Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων

A/A ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΙΔΙΟΤΗΤΑ
1 Μηνόπουλος Αστέριος Πρόεδρος
2 Μαργαριτόπουλος Γιώργος Αντιπρόεδρος
3 Γιοβανοπούλου Ελισσάβετ Γεν. Γραμματέας
4 Κάρλου Νάνσυ Ταμίας
5 Ευαγγελόπουλος Αντώνιος Έφορος
6 Βαλκάνη Χριστίνα Ειδ. Γραμματέας
7 Παπαγεωργίου Γιώργος Μέλος
8 Θεοδωρίδου Λένα  Αναπληρωματικό Μέλος
9 Βαλκάνη Όλγα  Αναπληρωματικό Μέλος
10 Βαλκάνη Εύα  Αναπληρωματικό Μέλος
11 Καταφυγιώτη Μαρία  Αναπληρωματικό Μέλος
12 Σταματοπούλου Θέκλα  Αναπληρωματικό Μέλος
13 Δρομπουλιανούδη Νικολέτα  Αναπληρωματικό Μέλος
14 Βογιατζής Χρήστος  Αναπληρωματικό Μέλος

 


Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ  ΚΑΙ  ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ  ΤΩΝ
ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ

Αναμφίβολα, ο ρόλος του είναι συγκεκριμένος και το έργο του πολύτιμο.

Οι γονείς που είμαστε δίπλα στα παιδιά μας, πρέπει πάντα να είμαστε δίπλα τους και στο σχολείο!

                Το σχολείο δεν είναι ένα «δημόσιο κτήριο» ή κάτι ξένο, είναι το σπίτι μας.  Αναλογιζόμενοι  ότι τα παιδιά μας, όταν δεν κοιμούνται, ζουν το μισό χρόνο της ημέρας τους στο σπίτι και το μισό στο σχολείο, το καθήκον μας ως γονείς δεν «εξαντλείται» στο σπίτι ! Σκεφτείτε πως καμιά φορά μπορεί να αποβεί εγκληματική η αδιαφορία, όσων αδιαφορούν, για όσα βιώνουν τα παιδιά τους στο σχολείο!

Ο σύλλογος γονέων πρέπει να υποστηρίζεται από τους ιδίους τους γονείς, γιατί η προσπάθεια αυτή δεν είναι ατομική αλλά συλλογική. Σκοπός του είναι η προώθηση λύσεων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που βιώνουν τα παιδιά μας, αλλά και εμείς οι ίδιοι στο σχολείο και στην εκπαιδευτική διαδικασία. Επίσης, για να μπορούν να τον υπολογίζουν σε κάθε του προσπάθεια, πρέπει να έχει δυναμική και πολυπληθή παρουσία.

Συμμετοχή στο σύλλογο για τα δικά μας παιδιά! Όσο περισσότεροι τόσο το καλύτερο!

                Σε καμία περίπτωση και κανένας σύλλογος δεν μπορεί να αναλάβει και δεν πρέπει να υποκαταστήσει το έργο του Δήμου ή του Κράτους. Πρέπει όμως να προλαμβάνει καταστάσεις και παραλήψεις, αλλά και να δίνει  λύσεις όταν τα πράγματα φτάνουν στο παρά 1΄!

Σκοποί του Συλλόγου είναι:

1.       Η βελτίωση των όρων φοίτησης και διαβίωσης των μαθητών σε διδακτήρια ,σύγχρονα, άνετα και υγιεινά και ο εξοπλισμός του σχολείου με σύγχρονα εποπτικά μέσα διδασκαλίας.

2.       Η ηθική συμπαράσταση στους εκπαιδευτικούς λειτουργούς για την ενίσχυση του έργου τους και την αδέσμευτη άσκηση του λειτουργήματος τους. Η συμπαράσταση στους μαθητές για την ανάπτυξη της πρωτοβουλίας, της άμιλλας, για μάθηση και εργασία.

3.       Η ανάπτυξη της συνεργασίας των γονέων, εκπαιδευτικών και μαθητών, η διαφώτιση γονέων και κηδεμόνων για τη συνειδητοποίηση των σκοπών του Συλλόγου, η συμμετοχή και η συνεργασία με τους άλλους Συλλόγους με παρόμοιους σκοπούς.

4.       Η οργάνωση χριστουγενιάτικης γιορτής, κοπής βασιλόπιτας, αποκριάτικου πάρτυ, αποχαιρετιστήριας γιορτής, συμμετοχής οικονομικά και οργανωτικά στις εκπαιδευτικές εκδρομές των μαθητών και άλλων δραστηριοτήτων. Η με κάθε μέσο ενημέρωση των αρμοδίων για την προώθηση λύσεων στα προβλήματα που προκύπτουν στο σχολείο.

Όλα αυτά για να επιτευχθούν χρειάζονται διάθεση για εθελοντική εργασία και πόρους.

              Πόροι του Συλλόγου μπορεί να προκύψουν από το δικαίωμα εγγραφής των μελών του, καθώς και οι εισπράξεις και συνδρομές από λαχειοφόρες αγορές που οργανώνονται. Τακτικά μέλη του Συλλόγου γράφονται οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών που φοιτούν στο σχολείο.

Τα μέλη του Συλλόγου πρέπει να καταβάλουν στην αρχή του χρόνου τη συνδρομή τους ( 10 ευρώ), ώστε να υπάρχουν πόροι!

Μπορούν να παίρνουν μέρος και να εκφράζουν την γνώμη τους στις Γ.Σ και να συμμετέχουν στις δραστηριότητες του συλλόγου. Να προτείνουν θέματα για συζήτηση στην Γ.Σ και να ψηφίζουν όταν υπάρχει θέμα ψηφοφορίας.

Διαβάστε περισσότερα: Σύλλογος Γ/Κ 3ου Δ.Σ. Αλεξάνδρειας (webnode.gr)

&

(20+) Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων 3ου δημοτικού σχολείου Αλεξάνδρειας | Facebook