ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ –ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ

βιβλιοθηκη

Αγαπητοί γονείς, ο σύλλογος διδασκόντων του σχολείου μας, μετά από συντονισμένες προσπάθειες και στενή συνεργασία με τη Σχολική Επιτροπή του Δήμου μας και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, προχώρησε στην αναμόρφωση και στον εκσυγχρονισμό της βιβλιοθήκης του σχολείου μας.

Ο χώρος της βιβλιοθήκης καθαρίστηκε και βάφτηκε. Οι παλαιές και μη λειτουργικές εκδόσεις και τίτλοι απομακρύνθηκαν. Τα βιβλία συντηρήθηκαν, ταξινομήθηκαν ανά κατηγορίες (λογοτεχνικά, ιστορικά, επιστημονικά κ.τ.λ) και καταχωρήθηκαν ηλεκτρονικά στο μηχανογραφικό σύστημα του σχολείου μας και του Υπουργείου (my school), με αύξοντες αριθμούς και τίτλους. Με τη συνδρομή του Συλλόγου θα αγοραστούν υλικά απαραίτητα για τον καλλωπισμό του χώρου (κουρτινόξυλα,κουρτίνες, χαλάκια κ.τ.λ). Επιπλέον η εκπαιδευτικός του σχολείου μας, κ.Γκακούση Βανέσα, προχώρησε σε εικαστικές παρεμβάσεις, ομορφαίνοντας τον χώρο και δημιουργώντας ένα ευχάριστο περιβάλλον για τα παιδιά μας. Συντάχτηκε νέος, σύγχρονος κανονισμός λειτουργίας της Σχολικής Βιβλιοθήκης με βάση τις καινούριες εγκυκλίους του Υπουργείου Παιδείας και ορίστηκε εβδομαδιαίο πρόγραμμα δανεισμού ανά τάξη.

Στην προσπάθεια αυτή, ζητάμε και τη δική σας στήριξη. Ας κάνουμε τα παιδιά μας συμμέτοχους σε αυτό το εγχείρημα κι ας δημιουργήσουμε τα κίνητρα που θα τα ωθήσουν ενεργά να νιώσουν συμπαραστάτες σ’αυτό το έργο, να γίνουν κομμάτι αυτής της προσπάθειας, να λειτουργήσουν υπεύθυνα, να αγαπήσουν στην πράξη το βιβλίο και να ωφεληθούν διαχρονικά.

Όσοι από εσάς επιθυμείτε και υπάρχει η δυνατότητα αυτή, επιλέξτε με τα παιδιά σας ένα βιβλίο από τη βιβλιοθήκη του σπιτιού σας, και χαρίστε το,  δίνοντας έτσι σε όλους τους μαθητές μας τη δυνατότητα να επιλέξουν ένα βιβλίο μέσα από μια, όσο το δυνατόν, πιο πλούσια συλλογή που θα ανταποκρίνεται στα ενδιαφέροντα και στις κλίσεις τους. Σε αυτήν την προσπάθεια εμπλουτισμού της βιβλιοθήκης μας, σας πληροφορούμε, ότι ο σύλλογος διδασκόντων έχει ετοιμάσει επιστολές που θα σταλούν σε εκδοτικούς οίκους ζητώντας την ευγενική και δωρεάν συνδρομή τους.

Σας ευχαριστούμε , εκ των προτέρων, για την αμέριστη βοήθεια και στήριξή σας!

Με εκτίμηση

Ο Δ/ντής & ο σύλλογος διδασκόντων του 3ου Δημ. Σχολείου Αλεξάνδρειας

 

Comments are closed.