Επίσκεψη στα «Παιδιά της Άνοιξης»

Επίσκεψη στα «Παιδιά της Άνοιξης» για το 3ο Δημοτικό σχολείο Αλεξάνδρειας με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ΑμεΑ

Την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου το ΣΤ’1 του σχολείου μας επισκέφτηκε τα «Παιδια της Άνοιξης» με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ΑμεΑ με τη συνοδεία της εκπαιδευτικού του τμήματος Μαρία Ντάγκα.

Τα παιδιά του τμήματος προβληματίστηκαν, συζήτησαν και εργάστηκαν το προηγούμενο διάστημα πάνω σε ζητήματα ισότητας, δικαιωμάτων και ανάπτυξης μιας συμπεριληπτικής κοινωνίας. Οι μαθητές δώρισαν με μεγάλη χαρά έναν πίνακα στον οργανισμό, τον οποίο δημιούργησαν οι ίδιοι με τα δακτυλικά τους αποτυπώματα, θέλοντας να δείξουν πως ο καθένας μας είναι ξεχωριστός και μοναδικός. Ταυτόχρονα, το ποίημα της μαθήτριας Κορνηλίας Μοσχόπουλου, αφιερωμένο στα «Παιδιά της Άνοιξης»  ολοκλήρωσε το μοναδικό δημιούργημα.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, τα παιδιά του ΣΤ’1 ξεναγήθηκαν σε όλα τα εργαστήρια του οργανισμού, συζήτησαν με δασκάλους και θεραπευτές. Τα παιδιά συμμετείχαν σε βιωματικά παιχνίδια προσομοίωσης της καθημερινότητας ενός ατόμου με προβλήματα όρασης και αντιλήφθηκαν τις ουσιαστικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει στην καθημερινότητα του ένας τυφλός άνθρωπος. Ιδιαίτερη εμπειρία ήταν η επίσκεψη στο θερμοκήπιο της δομής όπου οι μαθητές φύτεψαν τους δικούς τους σπόρους αλλά και η γνωριμία τους με 3 Παραολυμπιονίκες, οι οποίοι μας μίλησαν για τα ταξίδια τους στις Ολυμπιάδες!

Ανανεώσαμε το ραντεβού της επίσκεψης μας για το μέλλον καθώς ήταν μια μοναδική εμπειρία τόσο για τους μικρούς μας επισκέπτες, όσο και για τους υπέροχους ανθρώπους που μας φιλοξένησαν!

 

Comments are closed.