Η Ε΄1 τάξη του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξάνδρειας παρουσίασε στην Κεντρική σκηνή του Μαθητικού Συνεδρίου Πληροφορικής μια καινοτόμα διδακτική πρόταση.

μαθητικο 2 μαθητικο 4 ΜΑΘΗΤΙΚΟ

Η Ε?1 τάξη του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξάνδρειας, σε συνεργασία με τους μαθητές της ΣΤ?3 τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πανοράματος, παρουσίασαν από κοινού, στην Κεντρική Σκηνή του 9ου Μαθητικού Συνεδρίου Πληροφορικής στο Κέντρο Διάδοσης Τεχνολογίας και Πολιτισμού (NOESIS), την Τετάρτη 26 Απριλίου 2017, την εργασία τους με θέμα: «Παιχνίδια με το φως»: Οι μαθητές δύο σχολείων σχεδιάζουν και υλοποιούν θεματική ενότητα της Φυσικής συνεργατικά με το μοντέλο της αντίστροφης τάξης μέσω του LAMS.

Στο πλαίσιο της καινοτόμου παιδαγωγικής δραστηριότητας που προωθεί την ατομική και τη συνεργατική μάθηση, οι μαθητές και οι μαθήτριες από δύο σχολεία που ανήκουν σε δύο διαφορετικούς νομούς, το   3ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξάνδρειας του Ν. Ημαθίας και το 1ο Δημοτικό Σχολείο Πανοράματος του Ν. Θεσσαλονίκης, σχεδίασαν και υλοποίησαν συνεργατικά μία θεματική ενότητα στο μάθημα των Φυσικών Επιστημών χρησιμοποιώντας το Σύστημα Διαχείρισης Μαθησιακών Δραστηριοτήτων (LAMS) ,μία Διαδικτυακή υπηρεσία που διευκολύνει τη διδασκαλία και τη μάθηση μέσα από τις δυνατότητες που διαθέτει. Τα αποτελέσματα της εργασίας των μαθητών αναρτήθηκαν σε ηλεκτρονική αφίσα που δημιούργησαν οι μαθητές συνεργατικά.

Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές του Ε?1 του σχολείου, την υπεύθυνη εκπαιδευτικό κ. Κουτλή Γιώτα, τον διευθυντή του σχολείου κ. Ματόπουλο Αντώνιο, τον τεχνικό υπεύθυνο του ΚΕΠΛΗΝΕΤ Χαλκιδικής κ. Αλεξανδρή Ιάκωβο, τους εκπαιδευτικούς του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πανοράματος κ. Ματζαρλή Μερόπη και κ. Μπράνο Σταύρο για την επιτυχή συμμετοχή τους στο 9ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής.

Ευχαριστούμε θερμά τους γονείς των μαθητών για την υποστήριξη και την επιχείρηση «Χαράλαμπος Βουλγαράκης και ΣΙΑ Ο.Ε. ?Υδροτεχνική» για την ευγενική χειρονομία να ναυλώσει λεωφορείο για  την  πραγμάτωση  της μετακίνησης των μαθητών της Ε΄1 τάξης στο Συνεδριακό Κέντρο του ΝΟΗΣΙΣ στη Θεσσαλονίκη  προκειμένου  να  συμμετάσχει ολόκληρη η τάξη στο  Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής Κ. Μακεδονίας.

 

Comments are closed.