“Τα Σχολεία ενώνουν τις φωνές τους” 3ο ΔΣ Αλεξάνδρειας

Το σχολείο μας είχε τη χαρά να παρευρεθεί στη Φιλοζωική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 4 Απριλίου στο Δημαρχείο Αλεξάνδρειας με την παρουσία των μαθητών της Α’ τάξης και των εκπαιδευτικών τους, Χρυσούλα Φανάρα και Τσακιρίδου Άννα. Τα σχολεία ενώνουν τις φωνές τους για την προστασία των αδέσποτων ζώων και οι μαθητές μας, με την βοήθεια των Εκπαιδευτικών Θανάση Λιακόπουλο (Εικαστικός), Ελένη Δαλακύρου( Υπεύθυνη τμήματος Ένταξης) και Ιωάννας Παπαγεωργίου (Δασκάλα της Ε’) αποτύπωσαν μέσα από τη δική τους ματιά τον κόσμο των αδέσποτων ζώων.

Επίσης στο πλαίσιο της Παράλληλης Δράσης για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού βιβλίου οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις ζωγραφιές τους στην αίθουσα της εκδήλωσης. Ευχαριστούμε θερμά την Δ/ντρια του ΔΣ Νησίου κ. Κατερίνα Παπαποστόλου και τους συνεργάτες της για την ξεχωριστή βιωματική εμπειρία.

Οι υπόλοιπες τάξεις με την βοήθεια των εκπαιδευτικών τους, με υλοποίηση δράσεων σίτισης στη γύρω περιοχή, προσπάθησαν να συνειδητοποιήσουν πως η φροντίδα των αδέσποτων συμβάλλει στη δημιουργία ενός καλύτερου κλίματος συνεργασίας και αλληλεγγύης , ενισχύει την αίσθηση κοινότητας και συμβάλλει στην ανάπτυξη ενός πιο ανθρώπινου και συνειδητού περιβάλλοντος.

Comments are closed.