Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας

Η ελληνική γλώσσα ξεχωρίζει και την τιμούν όλοι, δίνοντάς της τη θέση που της αξίζει ανάμεσα στις παγκόσμιες ημέρες, στις 9 Φεβρουαρίου (ημέρα θανάτου του Δ. Σολωμού).
Έτσι κι εμείς της αφιερώσαμε μια εβδομάδα με ποικίλες δραστηριότητες.

Continue reading

ΗΜΕΡΑ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ 2024

Με αφορμή τον εορτασμό της ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου, οι μαθητές της Ε΄τάξης του 3ου Δ.Σχ.Αλεξάνδρειας παρακολούθησαν διαδικτυακά ομιλία από το saferinternet4kids. Ta παιδιά ενημερώθηκαν για τη θετική χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας και των κινητών τηλεφώνων, για τους κινδύνους και τις επιπτώσεις της λανθασμένης χρήσης, για τις παραμέτρους που κάνουν τις διαδικτυακές σχέσεις υγιείς και για τις βοηθητικές επιλογές που υπάρχουν σε περίπτωση που αντιμετωπίσουν απρεπή συμπεριφορά.

Εκπαιδευτική επίσκεψη-Λαογραφικό Μουσείο Κοζάνης

Την Τετάρτη 24/01/2024, το 3ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξάνδρειας, ξεναγήθηκε στους χώρους του Ιστορικού – Λαογραφικού και Φυσικής Ιστορίας Μουσείο Κοζάνης. Continue reading

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Οργανούληδες»

Την Τετάρτη 17/01/2024 το Ε1 και το Ε2 του 3ου Δ.Σχ.Αλεξάνδρειας συμμετείχαν διαδικτυακά στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Οργανούληδες του ιδρύματος Ωνάση. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη λειτουργία των βασικών οργάνων του σώματός μας και τη δωρεά τους. Μέσα από διασκεδαστικές ιστορίες η παρέα των Οργανούληδων βοήθησε τα παιδιά να κατανοήσουν με εύκολο και προσιτό τρόπο την αξία της δωρεάς οργάνων και της μεταμόσχευσης. Στο τέλος της παρουσίασης τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να πάρουν μέρος σε ένα διαδικτυακό κουίζ γνώσεων και να γράψουν τις απορίες τους στους υπεύθυνους της διοργάνωσης.

Make a Wish & Γηροκομείο Βέροιας

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξάνδρειας θέλουν να ευχαριστήσουν τους μαθητές, τους γονείς και όλους όσους ανταποκρίθηκαν και βοήθησαν να συγκεντρωθούν χρήματα και τρόφιμα για το Make a wish και για το Γηροκομείο Βέροιας.
Ευχόμαστε στη μικρή Βασιλική να απολαύσει το ταξίδι της στο Παρίσι και να επιστρέψει με όμορφες αναμνήσεις και σε όλους καλές γιορτές με υγεία και ευτυχία!!!

Continue reading

3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ-ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Με αφορμή την 3η Δεκεμβρίου-Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, το σχολείο μας πραγματοποίησε δράσεις με σκοπό την ευαισθητοποίηση των μαθητών. Οι μαθητές του Ε1 και Ε2 συνεργάστηκαν με τα Παιδιά της Άνοιξης και ζωγράφισαν τσάντες πολλαπλών χρήσεων, τις οποίες πούλησε ο οργανισμός σε εκδήλωση του στις 3 Δεκεμβρίου στον Χώρο Τεχνών στη Βέροια. Continue reading

Αφιέρωμα στον Οδυσσέα Ελύτη

Tην Πέμπτη 2 Νοεμβρίου που ήταν μέρα γέννησης του Νομπελίστα ποιητή μας Οδυσσέα Ελύτη, κάναμε ένα μικρό αφιέρωμα στον άνθρωπο που ήταν ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες ποιητές – γνωστός σε όλον τον κόσμο και μας γέμισε σοφία κι όμορφες εικόνες μέσα από τις 28 Ποιητικές του Συλλογές.

Τα παιδιά του Τμήματος Ένταξης  μας είπαν λίγα λόγια για τον ποιητή και το ποίημα  «όμορφη και παράξενη πατρίδα» που τραγούδησε  η Ε΄ τάξη, ενώ τα παιδιά όλων των τάξεων τραγούδησαν  μελοποιημένα ποιήματα του και οι Α και Β τάξεις χόρεψαν στο ρυθμό της μουσικής .  Έτσι ακούσαμε από τις τάξεις Α και Β «τα τζιτζίκια»Γ τάξη «ο  Μενεξές»Δ’ τάξη «Η ποδηλάτισσα»Ε’  τάξη «Όμορφη και παράξενη πατρίδα» και  ΣΤ’ τάξη «Της δικαιοσύνης Ήλιε Νοητέ» Continue reading

Make a wish-Σωσσίδειο Γηροκομείο Βέροιας

Αγαπητοί μαθητές, γονείς και φίλοι του 3ου Δ.Σχ.Αλεξάνδρειας,

Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, έτσι και φέτος, το σχολείο μας θα προσπαθήσει να πραγματοποιήσει μια ευχή από ένα παιδί που νοσεί από πολύ σοβαρή ασθένεια. Σας υπενθυμίζουμε ότι κάθε αστεράκι κοστίζει 2 ευρώ κι έχετε τη δυνατότητα να το παραγγείλετε μέχρι 30 Νοεμβρίου 2023.

(Υπεύθυνη για τις παραγγελίες: Παπαγεωργίου Ιωάννα) Continue reading

Παγκόσμια Μέρα για την Τρίτη Ηλικία

Την Κυριακή 1 Οκτωβρίου ήταν η Παγκόσμια Μέρα για την Τρίτη Ηλικία . Τα παιδιά του Τμήματος   Ένταξης  μας μίλησαν γι ‘ αυτούς τους  τόσο σημαντικούς ανθρώπους που φώτισαν και  φωτίζουν  πάντα τη ζωή μας .

Τα παιδιά όλων των τάξεων με πολλή χαρά ζωγράφισαν τους εαυτούς τους με τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους και στόλισαν τις τάξεις τους με αυτές τις γεμάτες αγάπη καρδούλες. Παρακολούθησαν σχετικά βίντεο, διάβασαν  τα ανάλογα παραμύθια και  συζήτησαν στις τάξεις τους  για τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας. Continue reading

Εκπαιδευτική ενημέρωση ΚΑΡΠΑ / ΠΝΙΓΜΟΝΗΣ

Ευχαριστούμε θερμά τον Σύλλογο “Αγάπη” Βασιλικής Κόμνου και ιδιαίτερα τις εκπαιδεύτριες κ.Τσώνη Ελένη και Χατζάκη Στέρη που πραγματοποίησαν εκπαιδευτική ενημέρωση στο χώρο του σχολείου μας την Τεταρτη 4/10/23. Για περισσότερες από 3 ώρες  άνοιξε διάπλατα η αγκαλιά της μικρής Βασιλικής και έδωσε σε όλους μας  ελπίδες, πολύτιμη γνώση και δύναμη!. Τα παιδιά του σχολείου μας  έμαθαν  πόσο πολύτιμη είναι η ζωή,  πόσο χρειάζεται να την προσέχουμε όλοι, πώς  να προστατεύουν τον εαυτό τους  μα και πως στα χέρια τους είναι πολλές φορές η δυνατότητα να σώσουνε τους συγγενείς και  τους συνανθρώπους τους γιατί «η ενσυναίσθηση και οι ευθύνη πρέπει να μαθαίνονται από πολύ νωρίς στα σχολεία» όπως μας θύμισε πολλές φορές η εκπαιδευτικός και πρόεδρος αυτού του Συλλόγου κυρία Ελένη Τσώνη. Continue reading